Επιστημονικά όργανα & Φαρμακευτικά προϊόντα

Κυτταρολογία Υγρής Φάσης

Αυτόματο σύστημα Κυτταρολογίας Υγρής Φάσης

 Cellprep PLUS 4.63 LBC System, του οίκου Biodyne 

 

Το μηχάνημα Cellprep PLUS 4.63, είναι αυτόματο σύστημα κυτταρολογίας υγρής φάσης (Liquid-Based Cytology, LBC) τόσο γυναικολογικών όσο και μη γυναικολογικών δειγμάτων. Η καινοτόμος «Blowing Technology» που χρησιμοποιεί επιτρέπει την ομοιόμορφη επίστρωση των κυττάρων στο πλακάκι διατηρώντας τη μορφολογία και την αρχιτεκτονική των κυττάρων ακέραιη.  Παρέχει μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση, επιτρέπει την εμφάνιση μορφολογικών χαρακτηριστικών καρκινικών κυττάρων αποκαλύπτοντας μεγάλους και υποχρωματικούς πυρήνες, διακριτούς πυρηνίσκους και πυρηνικές μεμβράνες καθώς και μεγάλη κυτταροβρίθεια.Η καθαρότητα του επιστρωμένου δείγματος επιτυγχάνεται πρωτίστως μέσω της χρήσης προγεμισμένων φιαλιδίων με ειδικό διάλυμα ανάλογο του δείγματος, καθώς και μέσω της χρήσης ειδικών φίλτρων που επιτρέπουν την επίστρωση καθαρών κυττάρων στο πλακίδιο.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

  • Σύστημα αυτόματου βιδώματος/ξεβιδώματος (Auto capping system). Το δείγμα τοποθετείται στο μηχάνημα χωρίς να χρειάζεται ξεβίδωμα του φιαλιδίου, καθώς το μηχάνημα το εκτελεί αυτόματα.
  • Σύστημα αυτόματης διασποράς κυττάρων (AUTO Cell migration System). Ανάλογα με την επιλογή του δείγματος η πίεση που εκτελείται είναι διαφορετική έτσι ώστε να τοποθετείται ομοιόμορφη ποσότητα κυττάρων στο πλακάκι χωρίς να επηρεάζεται από την ποσότητα των κυττάρων του δείγματος.
  • Σύστημα αυτόματης τοποθέτησης φίλτρου (Auto Filter Supply System). Το μηχάνημα διαθέτει θήκη 50 φίλτρων τα οποία και διανέμει αυτόματα για τη διαδικασία εκτέλεσης της τεχνικής.
  • Αυτόματη διαδικασία επίστρωσης πλακιδίου (Onestop Slide Preparation). Η επίστρωση των πλακιδίων εκτελείται αυτόματα με ένα απλό «Start» από τη στιγμή τοποθέτησης του δείγματος και του πλακιδίου στη θέση τους. Οι διαδικασίες, παροχής φίλτρου, άνοιγμα καπακιού φιαλιδίου, αναρρόφησης και αποβολής του δείγματος καθώς και τοποθέτησης του έτοιμου πλακιδίου εντός της αιθανόλης γίνονται αυτόματα.
  • Ειδικά διαλύματα για κάθε δείγμα (Solution Specialized for Each Specimen). Το εργαστήριο ανάλογα με τον τύπο δείγματος που χειρίζεται μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε 4 διαφορετικά είδη διαλυμάτων για την καλύτερη επεξεργασία και επίστρωση των κυττάρων.
  • Software μέσω LCD οθόνης αφής (LCD Touch Screen System). Το μηχάνημα έχει ενσωματωμένο software φιλικό προς το χρήστη μέσω οθόνης αφής. Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει την πίεση ή το χρόνο κάθε πρωτοκόλλου επίστρωσης πλακιδίου ανάλογα με το δείγμα του.
  • Διαδικασία μεγάλης ταχύτητας (High Speed Preparation). Κάθε διαδικασία παραγωγής επιστρωμένου πλακιδίου εκτελείται εντός 30 δευτερολέπτων. Στη διάρκεια μιας ώρας μπορούν να επιστρωθούν μέχρι και 120 πλακίδια.
  • Αποθήκευση σε λίστα όλων των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί από το χρήστη καθώς και όλα τα σφάλματα που τυχόν προκύψουν προκειμένου να μπορούν να ανακληθούν για λόγους service/διόρθωσης βλαβών του μηχανήματος.
  • Η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση για in vitro διαγνωστική χρήση (CE-IVD).

 

Λοιπά Χαρακτηριστικά

 

Λειτουργία: 230V/50Hz

Κατανάλωση ρεύματος: 500W

Διαστάσεις: Κύρια Μονάδα: 590(W) x 550(H) x 420(D) mm

Δευτερεύουσα μονάδα: 500(W) x 490(H) x 250(D) mm

Βάρος: Κύρια Μονάδα: 59Kg / Δευτερεύουσα μονάδα: 67Kg

Περιβάλλον λειτουργίας: Θερμοκρασία: 15~32℃ / Υγρασία: 20~60% RH

Περιβάλλον αποθήκευσης: Θερμοκρασία: -10 ~ 50℃ / Υγρασία: 20~60% RH

 

 

SLIDEMATE AS

Ο εκτυπωτής πλακιδίων SLIDEMATE AS του οίκου Thermo Scientific αποτελεί την πλέον εξελιγμένη γενιά εκτυπωτών της εταιρείας, με μικρότερες...

EXCELSIOR AS

Τελευταίας τεχνολογίας ιστοκινέτα με υψηλές επιδόσεις για κάθε σύγχρονο και απαιτητικό Παθολογοανατομικό Εργαστήριο. Χωρητικότητα 300 δειγμάτων. Οθόνη αφής με...

GEMINI AS

Το αυτόματο μηχάνημα χρώσεων GEMINI AS του οίκου Thermo Scientific αποτελεί την πλέον σύγχρονη και τελευταίας τεχνολογίας πρόταση της...

Top